Maak je eigen bijvoeglijk naamwoorden verhaal

bijvoeglijk naamwoorden oefenen opdracht

Hetzelfde verhaal, maar 30 verschillende versies? Dat kan! In deze schrijfopdracht oefenen de kinderen de bijvoeglijk naamwoorden door ze zelf in te vullen en een verhaal te schrijven.

Bijvoeglijk Naamwoorden

Alle kinderen ontvangen hetzelfde werkblad met hetzelfde verhaal. De opdracht is simpel; vul de bijvoeglijk naamwoorden in op de lege plekken. De opdracht is geschikt om kinderen kennis te laten maken met bijvoeglijk naamwoorden, maar kan ook gebruikt worden om om te illustreren hoe bijvoeglijk naamwoorden een verhaal nog leuker of spannender maken.

Nog meer schrijven? Download hier 8 gekke schrijfopdrachten!

Laat de kinderen zodra ze klaar zijn elkaars verhaal lezen of laat een paar kinderen hun verhaal voorlezen. Waarschijnlijk zullen de kinderen merken dat iedereen een ander verhaal heeft. Wat voor verschillen zie je? Hoe komt dat? Welke bijvoeglijk naamwoorden zou je zelf nog kunnen verzinnen en invullen?

Download het werkblad hier.

Tessa is de oprichtster van de website en voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën en inspiratie. Op dit moment volgt ze de master onderwijswetenschappen en valt ze in bij een groep 6/7 in Utrecht.

Geef een reactie