Bingo spelen en de getalbeelden oefenen

getalbeelden oefenen bingo spel

Om vlot te leren rekenen is het belangrijk dat kinderen de getalbeelden leren herkennen. Deze Bingo spelen de kinderen in groepjes, waarbij ze de getalbeelden oefenen. Even uitprinten en de kinderen kunnen direct aan de slag!

getalbeelden oefenen bingo

Doel:

De kinderen herkennen de getalbeelden tot 10.

Geschikt voor:

Groep 1, 2 en 3.

Duur:

Kort 5-10 minuten

Materiaal:

– 10-kantige dobbelsteen (niet verplicht)
– Voor iedere speler 6 fiches of blokjes
Bingo formulieren tot 10

Verloop

Print de kaarten en lamineer ze voor langer speelplezier. De bingo kan gespeeld worden met maximaal 6 of 7 personen, afhankelijk van hoe je het spel speelt.

max. 6 spelers (met dobbelsteen):
Schud de bingo kaarten en verdeel ze over de spelers. Een van de spelers begint met het gooien van de dobbelsteen. Op de dobbelsteen staat een aantal ogen. Als dit aantal overeen komt met een getalbeeld op de bingo kaart, legt de speler een blokje of fiche op het getalbeeld. Nu mag de volgende speler de dobbelsteen gooien.

Alle spelers gooien om de beurt één keer, dan wordt de dobbelsteen weer doorgegeven. Soms is een getal al geweest, maar ook dan gaat de dobbelsteen naar de volgende. De speler die als eerste op alle vakjes een fiche of blokje heeft liggen, wint het spel.

max. 7 spelers (zonder dobbelsteen):
Schud de bingo kaarten en verdeel ze over de spelers, op één na. De speler zonder kaart noemt in willekeurig volgorde de getallen 1 t/m 10. Als de kinderen een getal horen dat afgebeeld wordt op hun bingo kaart, leggen ze een fiche of blokje op het getalbeeld.
De speler die als eerste op alle vakjes een fiche of blokje heeft liggen, wint het spel.

3 gedachten over “Bingo spelen en de getalbeelden oefenen”

  1. Ondanks dat dit bericht al iets ouder is, heb ik toch een vraag..
    Bij het dobbelen, mag dat alleen de leerling die de dobbelsteen gegooid heeft een fiches leggen bij het juiste getal? Of mogen alle spelers dat doen? Kan het niet goed vinden in de uitleg.. Vind het spel wel erg leuk!!

    Alvast bedankt voor de reactie!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.