Boek: Juf is Zen

meditatie leerkracht rust

Als leerkracht ben je altijd druk en kan het soms lastig zijn een moment van rust te vinden. Diana Gjaltema schreef een boek om korte momenten van stilte en aandacht in de klas te brengen.

Juf is Zen

Als leerkracht kun je je regelmatig verre van ‘Zen’ voelen. Onderwijsland is altijd in beweging. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar razend snel op en digitalisering en een veranderende kijk op het vak ‘leerkracht’ vragen de inzet van meer en andere kwaliteiten dan lesgeven. Diana Gjaltema laat zien hoe volwassenen en kinderen op een ontspannen manier staande kunnen blijven in de steeds veranderende en prestatiegerichte wereld die ‘onderwijs’ heet.

‘Juf is Zen’ is een boek over bij jezelf blijven en ontdekken wat jouw mogelijkheden en grenzen zijn. Een boek over gewaarworden wat je nodig hebt, je gelukkig voelen en ontspannen en stabiel in de wereld staan.

Op vrijdag 17 mei a.s. lanceert Diana Gjaltema haar eerste boek ‘Juf is Zen’. Met dit boek geeft deze Groningse schrijfster met oosterse roots, tevens ervaren yogadocent en leerkracht in het basisonderwijs, een kijkje in de wereld van Zen en maakt daarbij een duidelijke vertaalslag naar het toepassen van Zen momenten in de klas. ‘Juf is Zen’ is een boek voor leerkrachten en opvoeders. Het opent deuren naar mogelijkheden om korte momenten van stilte en aandacht in de klas te brengen. Dit kan op een manier die weinig tijd kost en gemakkelijk in het onderwijsprogramma past.

Meer informatie over ‘Juf is Zen’ kun je vinden op www.dekleineyogi.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.