Kijktips voor in de meivakantie

kijktips tv netflix vakantie

Het is helaas een tijd van veel binnen zitten. Hier wat kijktips voor bankhangen tijdens druilerig weer en quarantaine tijden.

Dreamschool

Via NPO kan je Dreamschool kijken. In Dreamschool nemen bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde op geheel eigen manier een groep voortijdig schoolverlaters onder hun hoede. Hun doel is om de jongeren opnieuw te inspireren en te motiveren. Iedere week krijgen de jongeren les van drie experts uit allerlei beroepsvelden, zoals bijvoorbeeld presentatoren, journalisten, en dansers.

Bad teacher

Deze film uit 2011 kijkt heerlijk weg. Cameron Diaz speelt een luie lerares met allerlei slechte gewoontes die geen enkele intentie heeft om ook maar iets te veranderen. Totdat ze haar rijke vriend kwijt raakt en ze in geldnood raakt… Bad teacher is te zien op Netflix.

100 dagen voor de klas

In 100 dagen voor de klas gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul (bekend van Superstream Me) ervaren hoe het is om leraar te zijn op een middelbare school. Ze gaan aan de slag als buitengewoon stagiair op een school in Lelystad. De serie van NPO toont de ups en downs van twee beginnende docenten en toont herkenbare vragen zoals: Hoe houd je orde? Hoe bouw je een band op met je leerlingen?

Cheer

Cheer is een Amerikaanse docu-serie over een kleine universiteit in Texas die bekend staat om zijn cheerleading. Onder begeleiding van coach Monica Aldama wordt een groep studenten tot het uiterste gedreven om zo goed mogelijk te presteren. Daarbij is er niet alleen aandacht voor cheerleading, maar ook voor de sociale en academische ontwikkeling van de studenten.

Coach Snoop

Rapper, acteur, producer en hip-hop artiest Snoop Dogg is niet bekend om zijn perfecte levensstijl. Desondanks heeft hij onlangs besloten om een nieuwe taak op zich te nemen en neemt hij de rol op zich van Amerikaanse voetbal coach. Deze serie laat zien hoe het is om een groep jongeren te coachen op een geheel eigen manier.