Kinderboekenweek: Puzzelen en griezelen met Logikwis

logikwis kinderboekenweek 2017 griezel

Een Logikwis is een puzzel waarin logica en taal gecombineerd worden. Met behulp van enkele aanwijzingen, een schema en een boel logisch nadenken los je de puzzels op. In deze speciale kinderboekenweek versie zijn drie monsters aan het sporten, kijken drie meiden spannende films en komen schrijvers vertellen over hun griezelboeken.

Logikwis in ’t kort

In een Logikwis moet je uitzoeken wat bij elkaar hoort. Dit doe je door eerst goed de aanwijzingen te lezen. Als je deze goed leest en combineert, vind je de oplossing. In een grote tabel met je met plussen en minnen aangeven wat wel en niet bij elkaar hoort. Als je het antwoord weet schrijf je deze eronder in de tabel op.

Logikwis Uitleg

Griezelen

In die boekje voor de kinderboekenweek zitten drie speciale Logikwissen, allemaal met een griezelig thema.

1. Monster hobby’s – 1 ster (makkelijk)

Ook monsters hebben hobby’s. Dat bewijzen de broertjes Spookje, Frankie en Snot wel weer. Iedere woensdag middag gaan ze sporten, maar niet bij dezelfde club. Kan jij raden hoe oud ze zijn en wat hun hobby is?

2. Lekker slapen – 2 sterren (gemiddeld)

Lotte en Merel gaan logeren bij Sanne. Alle drie hebben ze een spannende film meegenomen die ze graag willen kijken. De popcorn staat klaar, de meisjes liggen goed en de televisie staat aan. Nu moeten ze alleen nog uitzoeken in welke volgorde ze de films gaan kijken…

Schrijvers op bezoek – 3 sterren (moeilijk)

Het is de Kinderboekenweek. In de bibliotheek komen de hele week schrijvers op bezoek. Iedere schrijver komt vertellen over zijn spannende boek. De bibliotheek heeft het goed voorbereid en ze hebben alles in gruwel thema versierd, maar toch ging er bij iedere schrijver iets mis…

Dowload hier het boekje met de drie Logikwissen:  Logikwis Kinderboekenweek 2017. Onderaan het document vindt u de antwoorden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.