Kinderboekenweek: Werkblad voor een boekverslag

kinderboekenweek werkblad en toen kbw

In het kader van de Kinderboekenweek “En toen” is het leuk om met kinderen boeken over de geschiedenis te lezen. Laat ze hier kort iets over vertellen met behulp van dit werkblad.

Werkblad

Met dit werkblad schrijven en tekenen de kinderen een kort verslag van hun gelezen boek. Op het werkblad schrijven de kinderen de titel van het boek en de schrijver. Daarna geven ze aan wat voor boek het is (grappig, verdrietig, etc.) en in welke periode het zich afspeelt. In het midden van het blad schrijven de kinderen de naam van de hoofdpersoon en heel kort waar het boek over ging.

Bespreek vervolgens met de kinderen wat het doel is van boeken die gaan over de geschiedenis. Het is niet alleen leuk om te lezen, je kunt er ook wat van leren! Ongetwijfeld hebben de kinderen iets over een periode uit het verleden geleerd tijdens het lezen van hun boek. Wat ze geleerd hebben schrijven ze op hun werkblad.

Als laatste tekenen de kinderen een scene na uit het boek. Dit kan hun favoriete stuk uit het boek zijn, maar ook iets spannends, grappigs, of iets dergelijks.

Boekentips voor deze Kinderboekenweek? Vind ze op de website van de Kinderboekenjuf.

Download

Download het werkblad passend bij de Kinderboekenweek hier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.