Films en series voor in de vakantie

films series netflix onderwijs leerkracht

De vakantie is dé tijd om te veranderen in een ware ‘couch potato’ en alle achterstallige films en series in te halen. Maar ben je helemaal uitgekeken en heb je geen idee meer wat te kijken? Dan hebben we hier wat leuke films en series voor je om alvast wat euhm… ‘inspiratie’ op te doen voor volgend jaar!

1. Good Will Hunting

Anders dan de meeste films gaat deze film niet over een jongen die zijn talent ontdekt dankzij een leerkracht, maar over een jongen die weet dat hij intelligent is. Will Hunting (gespeeld door Matt Damon) is een eenzaam genie die werkt als klusjesman op een universiteit. Hij kiest ervoor om niet zijn talenten te gebruiken en in plaats daarvan vaak op stap te gaan met zijn vrienden.
Desondanks wordt zijn talent opgemerkt door een professor, Gerald Lambeau. Na een overtreding van de wet wordt Will gedwongen om in therapie te gaan en wiskunde lessen te volgen, maar Will wil vasthouden aan zijn oude leventje.

2. Bad Teacher

Misschien niet helemaal een rolmodel, maar daarom extra leuk! Elizabeth (gespeeld door Cameron Diaz) heeft het allemaal: ze is knap, heeft haar eigen suikeroom en maakt plannen voor een borstvergroting.
Tot ze wordt gedumpt… Om verder te kunnen sparen besluit Elizabeth aan het werk te gaan als lerares. Maar zonder motivatie wordt ze een luie, waardeloze docente die gehaat wordt door haar leerlingen en collega’s.

3. Rita

In deze Deense serie maken we kennis met Rita. Rita is docente aan  een privéschool en dankzij haar humor en openheid is ze erg populair bij haar leerlingen. Helaas geldt dit niet bij volwassenen. Door haar gedrag weet ze veel anderen op de kast te jagen en zichzelf in de problemen te brengen.
Daarnaast is ze ook nog eens een alleenstaande moeder met drie ingewikkelde pubers.

4. Coach Carter

Ken Carter (gespeeld door Samuel L. Jackson) begint als basketbal coach op een middelbare school. In het team zijn veel ruzies en daardoor presteert het team slecht. In deze op waarheid gebaseerde film brengt Carter daar verandering in.
Carter is streng en stelt voor iedere iedere speler een contract op. Hierin beloven ze zich niet alleen te zullen concentreren op het basketballen, maar ook op hun schoolcarrière door goede cijfers te halen en aanwezig te zijn. Ondanks het contract lukt het niet iedereen zich aan de nieuwe afspraken te houden en daarom dreigt Carter de sportzaal te sluiten.

5. New Girl

Oke, eerlijk is eerlijk, heel veel onderwijs komt er niet voor in deze serie, maar toch is het zeker een aanrader! Jessica Day (gespeeld door Zooey Deschanel) is een vrolijke en nogal unieke persoonlijkheid. Na een vervelende break-up moet ze op zoek naar een nieuwe woonplaats en zo komt ze terecht in een appartement met drie jongens.
Samen vormen ze een eigenaardig stel die hilarische momenten beleven. Daarnaast staat ze (daar komt ie!) ook nog voor de klas waar ze een vrij bijzondere manier van lesgeven heeft.

 

3 gedachten over “Films en series voor in de vakantie”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.