Vijf keer: wat leerkrachten denken als het (bijna) vakantie is

DENKEN Leerkrachten Wat Vakantie

Met de vakantie voor de deur stroomt het hoofd over met gedachten. Al dagdromend over de vakantie zijn er toch nog een heleboel dingen die nog moeten gebeuren… Hier vijf gedachten die je vroeg of laat vast zal hebben.

1. Ik ben ECHT toe aan vakantie.

Bij het beantwoorden van de zoveelste mail, het voeren van nog een oudergesprek of het oplossen van de zoveelste ruzie weet je het zeker: ‘Ik ben ECHT toe aan vakantie.’ Als de kinderen naar huis zijn en je zit met je collega’s nog even thee te drinken zie je dat je lang niet de enige bent. Iedereen zit er half ingedut bij en er heerst een aangename rust. 

2. Dit MOET echt nog even gebeuren.

Hoewel je al weken hard aan het werk bent, schijnt er toch nog van alles in de laatste week of weken te moeten gebeuren. De toets van rekenen, het dictee van spelling, etc. Je had het graag anders gezien, maar helaas komt het ook dit jaar weer allemaal op het laatste moment aan.

3. Ik ga ALLES opruimen en volgend jaar FRIS beginnen.

Ook al zijn we al hartstikke druk, we verzinnen er doodleuk nog een taak bij. Voordat we écht vakantie kunnen gaan vieren moet namelijk alles opgeruimd worden voor een frisse start volgend jaar. En met alles bedoelen we dan ook echt: ALLES. Ieder plankje, hoekje, kastje gaat langs de grote keuring: bewaren of weg. En ja hoor: het meeste wordt keurig bewaard en opgeruimd om volgend jaar het hele jaar onaangeroerd op die plek te blijven liggen.

4. Nog maar zoveel DAGEN…

Wie kent het niet? Je wordt bijna zes jaar en maakt een kalender waarop je de nachtjes die je nog moet wachten kan aftellen. Zoveel jaren later schijnen we nog niet zoveel veranderd te zijn. Een jaar ouder worden is misschien niet meer iets waar we zo graag de nadruk op willen leggen, maar de vakantie daarentegen!… Al vanaf de meivakantie ben je de weken aan het aftellen, en nu kan je over op het aantal dagen!

5. En na wat weken vakantie: Ik MIS mijn lieve kinderen…

De vakantie is begonnen en je kan eindelijk alles doen waar je zolang naar hebt uitgekeken. Uitslapen, een boek lezen en lekker op stap. Je bent eindelijk weer een beetje tot rust gekomen en daar is dat kleine stemmetje dat zegt: Ik mis mijn lieve kinderen en hun gezelligheid. Langzaam maar zeker worden er weer wat voorbereidingen getroffen en aan het einde van het jaar ben je er weer helemaal klaar voor! Kom maar op nieuwe klas!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.